Koploper Westergo net te sterk voor korfballers SIM

NIEUWEBRUG - De korfballers van SIM speelden zaterdag de op papier zware uitwedstrijd in Bolsward tegen koploper Westergo. De thuisploeg trok met 18-14 aan het langste eind.

Hieronder een door de korfbalclub zelf ingestuurd verslag.

Westergo is de koploper, met vooraf na zes gespeelde wedstrijden twaalf punten en dus de te kloppen ploeg.

Vooraf werden de beide selecties voorgesteld. Hierbij werd er leuk aandacht aan besteed aan het feit dat de club 100 jaar bestaat. Tjeerd van der Tuin had vooraf in zijn bespreking al gezegd dat er vandaag een team moest staan wilden we hier überhaupt wat te zoeken hebben.

De openingsfase was duidelijk voor SIM. Er werden lange aanvallen op de mat gelegd en dit resulteerde in een 0-2 voorsprong door 2 doelpunten van Marco Zwart. Westergo begon niet goed aan de wedstrijd en dit leidde tot een 1-3 voorsprong. Op dat moment kwam Westergo door 2 doelpunten op gelijke hoogte.

Maar SIM speelde een prima 1e helft waarin het streed voor wat het waard was en kon goed meekomen. In de tussentijd werd er nog gewisseld, Jordi Stoter kwam in het veld voor Marcel van der Tuin, die aan de wedstrijd van een week geleden nog wat pijntjes over had gehouden. Ook Hilda ten Cate kwam in het veld. SIM kwam op een 5-6 voorsprong maar Westergo wist toen de korf makkelijker te vinden en zo kwam er een ruststand van 10-7 op het scorebord.

Na rust

De score kwam na rust al snel op 10-8 door een goal van Iris de Vries. Westergo wist daarna weer de korf te vinden en kwam op 14-8. In een Time-Out waar Tjeerd van der Tuin gebruik van maakte werd duidelijk gemaakt dat het vandaag niet nodig was om met een dikke nederlaag uit Bolsward te vertrekken.

Na de time-out kwam SIM door doelpunten van Marcel van der Tuin, Remco Bakker (die een prima pot neerzette) en Iris de Vries terug tot 14-11. Hierna liet Westergo zien waarom het koploper is en maakte een aantal prima doelpunten waarna de stand uitliep tot 18-14.

Uiteindelijk een nederlaag voor SIM. Maar het vertoonde spel en de inzet wat de selectie vandaag liet zien daar kan men tevreden op terug kijken. Helaas komt de ploeg pas op 2 maart weer in actie. Dan ontvangt het in de sporthal in Akkrum: Noveas 1. Hierin zullen de punten gepakt moeten worden.

Doelpuntenmakers SIM: Marco Zwart 4, Remco Bakker 4, Marcel van der Tuin 3, Iris de Vries 3.