Bestuurswisseling bij stichting Mental Health Improvement Vietnam tijdens jaarvergadering in Museum Heerenveen

HEERENVEEN - De stichting Mental Health Improvement Vietnam (MHIVN) heeft zondag haar jaarvergadering gehouden in Museum Heerenveen.

Ongeveer zestig belangstellenden waren op de jaarvergadering af gekomen. Zij kregen onder andere de diverse projecten te zien van de stichting.

Ook waren er twee Vietnamese dames die de stichting lokaal in Vietnam vertegenwoordigen. Zij vertelden niet alleen persoonlijke verhalen, maar gaven ook voorbeelden over wat er zoal wordt gedaan.

Daarnaast stond een deel van de vergadering in het teken van de bestuursoverdracht.

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Marleen de Vries (voorzitter), Tim Sandys (secretaris) en Bas Bluemink (penningmeester). Zij nemen het stokje over van oprichter en voorzitter Peter de Vries, Geert Streppel (secretaris) en Henk Brinksma (penningmeester).

Over de MHIVN

De MHIVN bestrijdt armoede in Vietnam door mensen die geen toegang hebben tot onderwijs, zorg en hulpverlening gericht te ondersteunen via projecten die hun zelfstandigheid vergroten.

Dat gebeurt onder andere via ondersteuning middels microkrediet, het stimuleren van spaargroepen en blinde kinderen ondersteunen in hun educatie. Door het kleinschalige en lokale karakter hoopt de stichting op effectief resultaat.

Zie ook de website van de stichting Mental Health Improvement Vietnam.