FOTO’S | Challenge ‘Klaar voor het nieuwe jaar’ afgetrapt bij The Unit

HEERENVEEN - Ongeveer dertig mannen en vrouwen hebben onlangs bij Sportschool The Unit in Heerenveen samen de kick-off gegeven van de challenge ‘Klaar voor het nieuwe jaar’.

Eigenaren Anne Bart en Mariska de Vries vertellen enthousiast over de challenge. Dat is een programma van zes weken waarbij sporten, voeding en mindset met elkaar worden gecombineerd.

Tijdens de kick-off kwamen de deelnemers op interactieve wijze met elkaar in contact. Anne Bart de Vries: ,,We willen dat de mensen elkaar kennen. Dit zorgt voor verbondenheid. De deelnemers aan de challenge kunnen op die manier van elkaar leren en elkaar ondersteunen als dat nodig is.”

‘Lekkerder in mijn vel’

Tom Sanders kan dat beamen. Hij deed mee aan de vorige challenge, omdat hij geen plezier meer had in sporten en last had van allerlei pijntjes. Hij is afgevallen, zit lekkerder in zijn vel en vindt het sporten weer leuk. Hij doet nog een keer mee om wat kilo’s kwijt te raken en spieren op te bouwen.

Sanders: ,,De kracht zit hem in de persoonlijke begeleiding en de kleine groepen. Het sporten is op afspraak en de begeleiding op het gebied van voeding is heel praktisch. Dit maakt dat het goed vol te houden is. Het wordt een manier van leven.”

Dat is precies wat Anne Bart en Mariska de Vries voor ogen zeggen te hebben.,,De deelnemers zijn zelf de baas, kennen hun eigen lichaam het beste en weten zelf waar hun grenzen liggen. Wij ondersteunen, motiveren en leren mensen hun eigen weg te volgen. We maken daarbij gebruik van een speciale app, waardoor deelnemers hun vorderingen gemakkelijk kunnen volgen.’’

‘Van pijn af’

Jannie Westenbroek kwam jaren geleden met Anne Bart in contact. Ze was 17 jaar en had pijn in haar hele lichaam. Anne Bart leerde haar anders met voeding om te gaan en ze ging sporten. Binnen een maand was ze van haar pijn af en kon ze ‘gewoon’ shoppen en met vriendinnen uitgaan. Kortom een normaal leven leiden. Ze doet nu aan deze challange mee, omdat ze blij met haar lijf wil zijn.

,,Ik wil sporten en gezond eten onderdeel maken van m’n leven. Lekker eten is voor mij belankrijk. Ik wil graag wat lichter worden en creatief om leren gaan met voeding.’’

(Tekst Wytske Hallema/foto’s: Max van Gelder)