FOTO’S | Eerste cultuurcreditcards uitgedeeld in de gemeente Heerenveen

HEERENVEEN - Wethouder Hans Broekhuizen heeft vanochtend de eerste cultuurcreditcards uitgedeeld. De primeur was voor de kinderen uit groep zeven van de Ekke de Haanschool uit Heerenveen.

Iedereen onder de 18 jaar in de gemeente Heerenveen krijgt vanaf vandaag een cultuurcreditcard, die qua uiterlijk lijkt op een echte credit card.

Met de cultuurcreditcard zeggen de gemeente en Ateliers Majeur duidelijk te willen maken dat iedereen tot 18 jaar sinds 1 september van het afgelopen jaar recht heeft op een Persoonlijk Cultuurbudget (PCB).

Het PCB moet iedereen in de gemeente Heerenveen de kans geven om van cultuur te kunnen genieten. Het budget is persoonlijk en is bedoeld om in de eerste twee lesjaren de financiële drempel voor het volgen van lessen en cursussen te verlagen.

QR-code

Op de cultuurcreditcard staat een QR-code die naar de website ateliersmajeur.nl van Ateliers Majeur leidt. Daar staat alle informatie over het PCB, evenals een overzicht van alle tot nu toe bekende cultuuraanbieders in de gemeente.

Ook staan op de website van Ateliers Majeur cultuurcursussen voor jong en oud. Wie een cursus wil volgen met korting kan contact opnemen met een cultuuraanbieder naar keuze. De cultuuraanbieder regelt vervolgens alles met Ateliers Majeur.