Taalapps aan bod bij gratis Digitaal Café bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Het Digitaal Café van de bibliotheek in Heerenveen staat dinsdag 19 februari vanaf 18.30 uur in het teken van een gratis presentatie over taalapps.

Een tablet of smartphone kan een handig hulpmiddel zijn om een vreemde taal te leren. Er zijn verschillende apps die daarbij op een speelse manier helpen.

Een voorbeeld hiervan is de app Duolingo, waarmee op een leuke en gestructureerde wijze een taal kan worden geleerd. Andere apps die in de presentatie langskomen zijn: vertaalapps, apps om beter te leren spellen en de woordenschat uit te breiden en woordenboekenapps en apps met woordspelletjes.

Tweewekelijks

Tweewekelijks kunnen de bezitters van een iPad, Android of andere tablet van 18.30 tot 20.00 uur in het Digitaal Café (voorheen Tabletcafé) terecht, om elkaar op de hoogte te brengen van handige weetjes en elkaar te wijzen op de nieuwste apps.

Een belangrijke doelstelling van het Digitaal Café is om de beschikbare kennis met elkaar te delen. Dit gebeurt in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Eenmaal in de twee maanden wordt middels een presentatie iets dieper ingegaan op een thema. Zo zijn er in de afgelopen maanden thema-avonden geweest over 360-gradenfotografie, favoriete apps en het veilig omgaan met wachtwoorden.

Wie ideeën heeft voor een thema-avond of zelf een korte presentatie wil verzorgen, kan dit doorgeven via heerenveen@bmf.nl en tijdens het Digitaal Café.