Oud gereedschap voor weesjongeren in Kameroen

Coevorden - Promens Care is bezig met een inzamelingsproject voor weesjongeren in Kameroen. Tot en met juli wordt oud gereedschap ingezameld en opgeknapt voor een technische vakschool. Gereedschap inleveren kan zonder afspraak in Assen (Wenckebachstraat 6), Emmen (Nijverheidsstraat 16), Hoogeveen (Bentinckslaan 78), Meppel (Prins Hendrikkade 2) en Coevorden (Van Eijbergenstraat 5).

Het ingeleverde gereedschap wordt bij Promens Care opgeknapt door mensen met een beperking. Via de landelijke Stichting Gered Gereedschap wordt het gereedschap naar de Abang Ashu Academy in Kameroen gestuurd. Daar worden weesjongeren in twee jaar opgeleid tot bijvoorbeeld schoenmaker of timmerman.

Baan

Er zijn al 70 leerlingen opgeleid en aan een baan geholpen door de school. Naast een opleiding geeft de organisatie een aantal best presterende afgestudeerden gereedschap en materiaal mee. Men wil het werk voortzetten en uitbreiden om meer leerlingen te kunnen opleiden. Om deze uitbreiding te realiseren, is er meer gereedschap en materiaal nodig.