Indie Gameleon Groningen 8 t/m 11 maart | Game & Co

Groningen - Indie Gameleon: Het oude RKZ in Groningen staat een weekend in het teken van Indie games. Van workshops, een Game Jam tot en met het Chiptune Dansfeest.

“De bedoeling is om de industrie en opleidingen uit Noord Nederland bij elkaar te brengen,” vertelt organisator Mendel Bouman. “Nu werken instanties, opleidingen en industrie vaak langs elkaar, ik hoop deze eilandjes met onder andere dit initiatief te clusteren en te zorgen voor meer samenwerking.”

Films, docu’s, workshops, lezingen en dansen 

Het evenement wordt georganiseerd in het oude Rooms Katholieke Ziekenhuis (ORKZ) in Groningen van 8 t/m 11 maart. In de bioscoop van het voormalige krakersbolwerk, maar tegenwoordig een woonwerkpand voor allerlei ondernemers, instellingen en studenten in de creatieve wereld, worden films en documentaires gedraaid over games en de ontwikkeling daarvan. Tevens worden er workshops en lezingen gegeven door professionals en leraren van Noordelijke instellingen zoals de Hanzehogeschool en NHL Leeuwarden. Om ook wat ontspanning te bieden wordt er zaterdagnacht een Chiptune Dancefeest georganiseerd. Oude bekende 8-bit gamegeluiden worden verwerkt in moderne dancetracks door bekende dj’s.

Indie Gameleon: Game Jam

Het hoogtepunt van het weekend is echter de Game Jam. Net zoals bij de grote broer Global Game Jam, krijgen jonge developers en programmeurs 48 uur de tijd om een game te maken. Het spel moet te maken hebben met het thema: ‘Breaking the Rules’. Zondag moet het spel ingeleverd worden bij de jury en wordt er een winnaar gekozen. De teams komen veelal van opleidingen uit heel Noord Nederland. De eerste prijs wordt beloond met een mediapakket van Game & Co, onderdeel van NDC Mediagroep. De exacte invulling wordt de komende dagen duidelijk, maar in ieder geval wordt het spel als browsergame aangeboden via de websites van NDC, zoals Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant, de website die u nu bezoekt en uitaard de site van Game & Co.

Game & Co Indie team?

Zijn er onder de lezers beginnende programmeurs, developers of hobbyisten die mee willen doen aan dit event? De redactie probeert een Game & Co team te formeren om mee te doen aan de Game Jam van Indie Gameleon. Game & Co neemt de kosten voor deelname op zich en wil een team maken bestaande uit talenten, studenten, pro’s, hobbyisten en alles wat er tussen hangt. Bij voldoende animo schrijven we Game & Co in. Mail bij interesse naar de redactie: willem.groeneveld@ndcmediagroep.nl

Informatie Indie Gameleon

Inschrijven voor zowel de Game Jam als het bijwonen van workshops, lezingen en het zien van de docu’s en films kan vanaf 8 februari via de website www.indie-gameleon.org. Vrijdagmiddag 8 maart 17.00 uur start het event om vervolgens op maandag 11 de deuren dicht te doen. In totaal kunnen vijftig mensen meedoen aan de Game Jam. Inschrijven moet per team, bestaande uit vier tot zes spelers. De kosten bedragen € 35,= per persoon. Hiervoor krijg je echter drie keer avondeten, twee keer een lunch en ook twee keer een ontbijt. Ook voor de lezingen, workshops, films en documentaires van Indie Gameleon kun je je inschrijven. De kosten hiervoor zijn € 30,= voor een weekendkaart, studenten betalen € 15,=. Een dagkaart is aan te schaffen voor € 20,= en studenten betalen hiervoor € 10,=. Zowel de weekend- en dagkaarten, alswel het meedoen aan de Game Jam bieden gratis toegang tot het Chiptune Dancefeest. Game & Co gaat uiteraard verslag doen en voor verdere informatie: zie onderstaande kanalen. Website: www.indie-gameleon.org Facebook: www.facebook.nl/indiegameleon Twitter: @IndieGameleon en #igf2013 [caption id="attachment_29321" align="aligncenter" width="193" caption="Flyer Indie Gameleon"]Groningen[/caption]