SimCity-actie groot succes | Game & Co

Groningen - SimCity - GRONINGEN – Hijgend en bezweet strompelt René van Leeuwen uit Kolham de trap van het Stadhuis in Groningen op. “Ligt SimCity hier? Jaaaaa ik heb hem!” 

Half drie ‘s middags verschijnen de eerste mensen met hun smartphone in de hand op de Grote Markt op zoek naar SimCity. Stipt drie uur verschijnt een hint op de website van Game & CoMDCCCX. Inderdaad de Romeinse cijfers die aan de gevel van het Stadhuis pronken.

Stadhuis, da’s logisch

De hint lijkt echter overbodig. Ook in Rotterdam en Almere is het spel gevonden bij het Stadhuis en dus is het logisch dat ook in Groningen de werklocatie van de burgermeester de spot is waar SimCity is verstopt. Om kwart voor drie komen de eerste zoekers al het bordes oplopen: “Zijn jullie van EA? Ligt SimCity hier?” De actie is echter nog niet officieel begonnen en dus laten we niets los. We zijn toeristen en nemen kiekjes van de Grote Markt.

“SimCity ik heb hem!”

Dan slaat de klok van de Martinitoren drie keer en is het tijd om het spel te verstoppen. Het ligt er nog geen 30 seconden als René van Leeuwen uit Kolham (41 jaar) het bordes bestormt en in één beweging doorspurt naar het spel: “Jaaaaaaa ik heb hem!” “Via Tweakers weet ik van deze actie. Zie ik ineens dat er via Game & Co eentje verstopt ligt in Groningen, dus de hele dag de website in de gaten houden en ik wist direct waar ik moest zijn toen ik de hint zag, het Stadhuis! Gelukkig werk ik vlakbij, ik ben gaan rennen en jawel ik heb hem!”

Meer info en meer prijzen

Meer informatie over deze actie op de website van Game & Co. Hou de site sowieso in de gaten, Game & Co heeft wat te vieren en doet dat met het weggeven van prijzen, veel prijzen en toffe prijzen. Waaronder nog een exemplaar van SimCity!