Iliya Shahedi: ‘Ik heb maar één lijf om in te leven, daar wil ik goed voor zorgen’

HEERENVEEN - Iliya Shahedi is tien jaar als hij met school voor het eerst in een sportschool komt. Hij mag daar met gewichten werken en vanaf dat moment is hij verkocht.

Hij vindt dit zo ontzettend leuk. Destijds was hij nog te jong om te fitnessen en is toen gaan basketballen. Op zijn veertiende zag hij z´n kans schoon en is opnieuw de sportschool binnengestapt en is voorzichtig met trainen gestart.

Toen al deed Iliya veel research op internet en YouTube en maakte hij zijn eigen trainingsschem’s. Hij vind het super interessant om mensen te volgen die een lifestyle hebben, zoals hij zelf heeft. Sahedi heeft een aantal grote voorbeelden. Wat overeenkomt is dat deze mannen allemaal fit en gezond zijn en er goed uitzien. Ze laten een totaalplaatje zien van lifestyle, persoonlijkheid en uitstraling.

Iliya, nu 19 jaar, leeft zijn leven als zijn voorbeelden. Ontbijt en lunch is afgemeten, geen tussendoortjes en ’s avonds eet hij wat de gezonde pot schaft. Vier tot zes keer per week trainen in de sportschool en genoeg rust nemen. Het kost hem geen enkele moeite om zo te leven.

,,Ik heb maar één lijf om in te leven, daar wil ik goed voor zorgen. Als ik dat doe voel ik me goed en gezond”, zegt Iliya, die op 20 april in de finale staat van De mooiste man van Nederland verkiezing 2019.

Dromen

Iliya heeft meerdere dromen. Zo droomt hij ervan mensen met dezelfde lifestyle over de hele wereld te ontmoeten. Over een jaar of vijf wil hij graag een aantal contracten bij modellenbureaus hebben, als ‘gewoon’ model en als fitness-model. En over tien jaar wil hij gezond terug kunnen kijken op een mooie carrière in de modellen- en fitnesswereld.

Iliya is al op weg zijn dromen te verwezenlijken. Hij is namelijk op Instagram opgevallen bij de organisatie van Mooiste Man van Nederland. Dit is een platform, waar mannen met een passie, visie en missie in de modellenwereld zich kunnen presenteren. Iliya heeft auditie gedaan en behoort nu tot de kandidaten, die op 20 april in Rotterdam strijden om de titel Mister of the Netherlands.

Nieuwe ervaring

Dit is voor Iliya een hele nieuwe ervaring. Hij vindt het een beetje spannend, maar laat zich niet van de wijs brengen. Met zijn rustige zelfverzekerde uitstraling ziet hij dit als een volgend stapje op zijn weg. Hij weet wat hij wil.

Tot 20 april gaat hij rustig door met trainen en gezond eten. Daarnaast natuurlijk werken, met zijn vrienden een drankje doen of lekker op de bank netflixen. Dat hoort ook bij de lifestyle van Iliya.

(Tekst Wytske Hallema)