Solliciteren I Column door Rutger Boelsma

Lemmer - En toen was daar de reorganisatie in je bedrijf. Volledig onverwacht kom je thuis te zitten. En wat dan? Verplicht solliciteren op banen waarvan je toch al weet dat je ze niet zult krijgen. Al was het alleen maar vanwege de leeftijd. Gelukkig heb je als medewerker van een organisatie nog recht op een ww-uitkering. Dat is anders als je ondernemer bent. Dan kun je meteen door naar de bijstand en alles wat je nog aan bezit hebt mag je eerst opmaken wil je voor een beetje geld in aanmerking komen. Wat te doen?

De moed erin houden. Het is geen schande als je op straat komt te staan door de gevolgen van de crisis of door een reorganisatie. En vooral actief blijven! Mensen worden gemotiveerd door een doel. Het is daarom belangrijk dat je een doel voor ogen houdt, en in dit geval kan dat doel dus heel goed een nieuwe baan zijn. Sta op tijd op en zorg voor regelmaat in je dag patroon (alsof je gewoon aan het werk zou zijn). Actief solliciteren is ook een(bijna) dagtaak.

Ga eerst eens goed nadenken over wat je allemaal kunt, behalve dat wat je tot nu toe gedaan hebt. Denk na over wat je talenten zijn en welke drijfveren je hebt. Vraag ook eens aan bekenden wat zij jouw talent vinden (misschien eng om te vragen maar erg informatief). Denk nog eens terug aan je beoordelingsgesprekken. Welke goede dingen werden er van je gezegd? Maak daar nu eerst eens goede notitie van en houd je verre van valse schaamte over je eigen talenten.

Begin dan met het maken van een goed curriculum vitae. Zorg ervoor dat je onderscheidend bent van de veelal saaie cv’s die worden rondgestuurd. Als je niet wilt mailen koop dan mooi 80 grams papier met een watermerk (bijv. Conqueror ) en gebruik niet het standaard 70 grams witte kopieerpapier. Natuurlijk horen daar bijpassende enveloppen bij. Wil je bij voorkeur wel mailen maak er dan een prachtige mail van. Geef veel aandacht aan een puike combinatie van lay-out, kleur en inhoud. Plak je foto er ook op. Een actuele graag, waar je goed op staat. Laat er anders één maken bij een goede fotograaf, komt altijd wel weer van pas.

Een goede sollicitatiebrief beslaat nooit meer dan twee, hooguit drie velletjes. Schrijf in de bijgaande brief/mail waarom je gemotiveerd bent voor de functie waarnaar je solliciteert. Maak er een leuk, welgemeend en onderscheidend verhaal van en laat doorschemeren welke toegevoegde waarde jij kunt leveren. Wees niet (te) bescheiden, maar maak je brief niet te lang. Beter weinig woorden en kernachtig geschreven, dan lange sompige verhalen. Vind je het lastig om zelf een brief te schijven vraag dan hulp, er zijn bureaus op internet te vinden die uitsluitend in opdracht sollicitatiebrieven schrijven aan de hand van jouw input.

Volgende week zal ik aandacht besteden aan het sollicitatiegesprek.

Rutger Boelsma is Personal Development Consultant bij RBC-Consultants te Leeuwarden. Hij consulteert particulieren, bedrijven en organisaties m.b.t. communiceren, (persoonlijk) leiderschap en effectiviteit. “ Uit overtuiging en ervaring weet ik dat iedereen zijn of haar doelen kan bereiken. Je hoeft niet goed te zijn om te beginnen. Je moet wel beginnen om goed te kunnen zijn”

Reageren? Informatie? Kijk op: www.rutgerboelsma.nl of www.rbc-consultants.nl