Friese 3D-medaille voor Waterlinie Wandel2daagse door Zuidoost-Friesland

Donkerbroek - De Friese Waterlinie Wandel2daagse wandelsportorganisatie Doelgericht Wandelen is een unieke manier om alles te weten te komen over de geschiedenis van de historische verdedigingslinie in Zuidoost-Friesland. Vanwege het unieke karakter van dit nieuw opgezette wandelevenement is een speciale medaille ontworpen. De tweedaagse van 42 of 25 kilometer start op 21 en 22 september 2013 in Donkerbroek en leidt door een oud cultuurlandschap

Minstens zo mooi

Initiatiefnemer van Doelgericht Wandelen en fanatiek wandelaar Gretha de Vries uit Oudehorne wilde dat de medaille kon tippen aan de mooiste exemplaren die zij door deelname aan vele wandeltochten heeft opgespaard.

Neusje van de zalm

In samenwerking met ontwerpbureau Klare Kijk uit Oldeberkoop is een originele herinnering ontworpen, met vanzelfsprekend een Fries lintje. De medaille bevat voor een deel een 3D-reliëf: het neusje van de zalm op medaillegebied. Nu rest alleen nog een flink aantal deelnemers.

Achtvorm

De route van de wandeltweedaagse vormt met enige fantasie het cijfer 8 en heeft een totale lengte van 85 kilometer. De eerste dag gaat de route langs de Tjonger, de Lende en het rustieke dorp Oldeberkoop. Dag twee gaat langs de zand- en veengebieden rond Haulerwijk en Bakkeveen.

Histotolk en kruidentuin

Onderweg is veel te zien en te beleven, zo zal er een histotolk te gast zijn, een kleine kruidenwandeling aan de route en kunnen deelnemers genieten van passende versnaperingen.

Dagwandeling

Het is ook mogelijk om één dag mee te lopen. Uitsluitend de deelnemers die beide dagen van de wandeltocht meelopen, ontvangen de medaille. De wandeltocht is een initiatief van Doelgericht Wandelen en wordt ondersteund door stichting de Friese Waterlinie. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.