Heerenveen voor de derde keer op rij de mindere van Utrecht

Heerenveen - Sc Heerenveen heeft de kans op Europeesvoetbal danig zien slinken. Donderdagavond werd op eigen veld met 0-1 verloren van FC Utrecht.

De thuisclub trad aan met onder andere Hakim Ziyech, een van de grootste talenten uit het Beloftenteam dat dit seizoen zo fraaikampioen werd. Spits Mark Uth, topscorer van die ploeg, kreeg eveneens speelminuten, zij het wat later in de wedstrijd. Al vrij snel werd duidelijk waarom Utrecht deze competitie liefst 22 punten meer haalde dan Heerenveen. De ploeg herbergt niet alleen veel meer kwaliteit, het is ook een hecht team. Een team echter dat in de beginfase door het oog van denaald kroop.

Kopkans

Het was Ramon Zomer die op aangeven van Ziyech een geweldige kopkans kreeg. De centrale verdediger sprong er slordig mee om, waardoor doelman Ruiter de bal eenvoudig tot corner kon verwerken. Utrecht was echter de betere ploeg. Toch wist ook het team van Jan Wouters weinig echte kansen te creeeren. Slechts twee in de eerste helft, maar die waren aan Van der Gun en Jacob Mulenga niet besteed.

Tweede helft

Ook na de pauze viel er voor het publiek, het stadion zat maar half vol, weinig te genieten. De thuisclub probeerde wel iets meer druk te zetten, maar veel verder dan een zwak kopballetje van de onzichtbare Finnbogason kwam men niet. Het was uiteindelijk Utrecht dat op voorsprong kwam. Cedric van der Gun kon in de 68-ste minuut ongehinderd een voorzet van Mulenga in de touwen koppen. Het centrale duo Zomer en Gouweleeuw was in geen velden of wegen te zien.

Kansloos

Heerenveen zette nog wel even aan, maar het heilige vuur, dat overigens al weken ontbreekt, kon ook nu niet meer worden aangewakkerd. De Roon raakte nog wel de paal, terwijl Marecek en Van la Parra prima kansen om zeep hielpen. Verdiend zou het ook niet zijn geweest. Zondag mag de ploeg van Van Basten in Utrecht proberen het tij nog te keren, maar het heeft er alle schijn van dat dit matige seizoen in de Domstad als een nachtkaars uit zal gaan.