Heerenveen wint in Waalwijk eerste uitwedstrijd van het seizoen

Waalwijk - Heerenveen mocht vrijdagavond in Waalwijk gaan proberen de eerste uitoverwinning van het seizoen te bewerkstelligen. En.... dat lukte. Vraag niet hoe, maar de gasten wonnen met 0-1 door een benutte strafschop van Filip Djuricic.

Met nieuwkomer Joey van den Berg als linkermiddenvelder en Kums weer terug van een schorsing, had Heerenveen in de eerste helft wel weer verreweg het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk werden de gasten nooit. Dat kwam vooral omdat de opbouw van achteruit schandalig traag verliep en ook omdat met name Djuricic en Finnbogason onvoorstelbaar veel balverlies leden. Het was dan ook de thuisclub die de beste kansen kreeg. Eerst was het Braber de bal op minder dan een halve meter van een lege goal verkeerd raakte, terwijl Boukhari even later een teen te kort kwam.

Paal

Heerenveen had pal voor rust op voorsprong moeten komen. Djuricic schoot eerst van afstand hard op de vuisten van Zoet, om de bal vervolgens van dichtbij, via de vingers van de keeper, op de paal te drukken. Na de pauze een zelfde beeld. Zomer, die het tempo van een bejaarde hanteerde en Raitala die opnieuw bewees het niveau absoluut niet aan te kunnen, zorgden ervoor dat het opbouwend uitermate zwak bleef. Dat duurde overigens niet lang, want Zomer liet invaller Lieder uit zijn rug lopen, moest in de achtervolging en tikte de aanvaller aan. Het betekende de zoveelste kaart voor de laatste man. Nu weer eens een rode. Het betekende dat de jarige, maar absoluut niet scherpe Finnbogason er af werd gehaald ten faveure van Van Anholt. Ook Van la Parra mocht het veld ruimen, waardoor Djuricic nog als enige strijder aan het front stond, wachtend op dat ene kansje.

Nordfeldt

Die kansjes kreeg RKC volop, maar de spitsen van de Waalwijkers hadden het vizier ook slecht afgesteld, terwijl Nordfeldt, met tal van reddingen, uitgroeide tot absolute Man van de Wedstrijd. Waar RKC tegen tien man verzuimde een treffer te maken, daar slaagde Heerenveen er zeven minuten voor tijd wel in. Van den Berg speelde Djuricic aan. De Srvier kon door keeper Zoet slechts onderuit worden gehaald. Rood voor de keeper en een strafschop voor Heerenveen, die door Djuricic voortreffelijk werd binnen geschoten. Heerenveen kwam de resterende minuten, alsook de zeven minuten die scheidsrechter Janssen extra bijtrok, zonder kleerscheuren door. Het betekende de eerste uitoverwinning sinds mei vorig jaar. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen concurrent VVV.