Kamers met Kansen realiseert samen met Accolade vier kamers voor jongeren in Heerenveen

HEERENVEEN - Kamers met Kansen (KmK) breidt uit van Leeuwarden naar Heerenveen, Smallingerland en Súdwest-Fryslân.

In de gemeenten Heerenveen, Súdwest-Fryslân en Smallingerland komen in totaal twaalf kamers. KmK ontvangt hiervoor subsidie van de gezamenlijke Friese gemeenten.

In Heerenveen gaat het om vier woningen. Daarvoor is samenwerking gezocht met Accolade. Waar de woningen komen is nog niet bekend.

,,Maar wat ons betreft start het zo snel als mogelijk. Daarnaast hopen wij dat een wisselwoning voor andere jongeren kan worden”, zegt Peter Damsma, hoofd Cluster Jongeren Zienn dat opvang en ondersteuning biedt.

Over KmK

KmK is bedoeld voor jongeren van ROC’s die door problemen thuis of op school en/of door schulden niet aan studeren toekomen. KmK biedt ze een woonplek en een steun in de rug bij wonen, leven en leren met als doel dat de jongere een diploma haalt.

Jongeren kunnen via KmK maximaal anderhalf jaar leren en zelfstandig wonen en een diploma of startkwalificatie behalve. In de afgelopen vijf jaar heeft Kamers met Kansen naar eigen zeggen 85 jongeren op weg geholpen.

,,Ruim negentig procent van de jongeren heeft daarna hun leven beter op orde qua financiën, sociaal netwerk, toekomstperspectief en huisvesting/voorkomen dak- en thuisloosheid.”