Ondernemersechtpaar sluit na 45 jaar deuren Volgers Spel en Hobby in Heerenveen: ‘Het is nu tijd voor andere leuke dingen’

HEERENVEEN - Volgers Spel en Hobby aan het Van Harenspad in Heerenveen sluit uiterlijk per 1 mei de deuren.

Het ondernemersechtpaar Gerrit en Sabine Volgers dat de winkel sinds vijfenveertig jaar runt kan geen opvolgers vinden. ,,Zelf hebben wij geen kinderen. Dan houdt het op”, zegt Gerrit Volgers, die samen met zijn vrouw van het pensioen gaat genieten.

Ondertussen prijken op de ramen grote gele plakaten met daarop de tekst ‘Opheffingsverkoop, 30 procent korting’. De uitverkoop begon vrijdag 1 februari. De korting geldt op alle producten.

,,Vooral de eerste week liep het snel. Wij denken dat eind april alles ongeveer verkocht zal zijn. Als de spullen op zijn gaat de deur op slot”, zegt Gerrit Volgers, wiens vader destijds de winkel begon. ,,Als kleine jongen hielp ik al veel mee in de winkel. Het leek mij daardoor zelf ook wel leuk om een speelgoedwinkel te runnen.”

En hoewel er nu een einde komt aan een tijdperk, kijkt het echtpaar uit naar hun pensioen. ,,We komen nu toe aan andere dingen zoals vakantie houden, familie en vrienden bezoeken en andere leuke dingen doen.”

Reacties klanten

Dat Volgers Spel en Hobby wordt gewaardeerd door klanten, blijkt volgens het echtpaar uit de reacties die zij krijgen op het besluit om te stoppen. ,,Zo laten ze weten het niet alleen heel jammer te vinden. Maar vinden ze het ook jammer dat er weer een leuke winkel verdwijnt uit het centrum.”

Wat er straks in het pand komt, is nog niet bekend. Daarover weten Gerrit en Sabine Volgers ook niets.

,,Het pand is van Accolade. Daar hadden wij als huurders overigens altijd een hele goede band mee. Als er wat was zoals bijvoorbeeld een lekkage, stonden ze in zeer korte tijd op de stoep om het euvel te verhelpen. Of er een afscheidsfeest komt? Nee, dat is niet onze stijl. De deur gaat straks dicht en dan is het gedaan.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s Max van Gelder)