Serious Request: gamen voor het goede doel | Game & Co

Heerenveen - Serious Request, het jaarlijkse radio-event, trekt dit jaar weer naar het Noorden. Het Glazen Huis van Radio 3FM staat van 18 tot en met 24 december op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Alle reden voor Game & Co om wat activiteiten op te zetten.

Serious Request gaat dit jaar voor het onder de aandacht brengen van massale kindersterfte door diarree. Om zoveel mogelijk geld te sprokkelen gaan drie dj's van Radio 3FM zes dagen voor kerst onafgebroken vanuit een Glazen Huis radio maken. Ze leven die week op vruchten- en groentesapjes.

Gratis gamen en ook nog vijftig cent voor goede doel

Game & Co heeft samen met partners als Sony Computer Entertainment een aantal game-gerelateerde activiteiten opgezet. De bedoeling is natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen, en die opzet is bij voorbaat, met dank aan Sony al geslaagd. Stadsschouwburg de Harmonie is van 18 tot en met 24 december het epicentrum van 'gamen voor het goede doel'. In de foyer van de schouwburg plaatsen we samen met Sony een enorme PlayStation 4-stand. Hierin staan 14 consoles met een keur aan nieuwe games. Via een voucher krijg je toegang tot de stand en mag je tien minuten gamen. Er zijn in totaal 20.000 vouchers beschikbaar. Deze zijn allen opgekocht door Sony, 10.000 vouchers worden gratis uitgedeeld op het plein van het Glazen Huis, de andere helft geven we weg via onze site (daar beginnen we deze week mee). Per voucher doneert Sony vijftig cent aan het goede doel en zodoende hebben we al € 10.000 euro binnen.

Serious Request: Serious Lan

We denken echter niet alleen aan de console-gamer. Ook liefhebbers van gamen op de PC komen aan hun trekken. Van vrijdag 20 december om 17:00 uur tot en met zondag 22 december 17:00 uur, is er een lan-party in de Harmonie: Serious Lan. Er is in totaal plek voor vijftig gamers, waarvan inmiddels 39 stoelen zijn verkocht. Dat betekent dus dat er nog elf plaatsen beschikbaar zijn. De kosten zijn eenmalig 25 euro, en uiteraard gaat ook deze opbrengst naar het goede doel van Serious Request. Inschrijven kan via de website van de organisatie: klik hier.

Game- en gadgetveiling

Met de PlayStation 4-stand en Serious Lan zijn we nog niet aan het einde van onze activiteiten voor Serious Request. We organiseren namelijk ook nog een game- en gadgetveiling. Veilingstukken zijn bijvoorbeeld:
  • PlayStation 4 met game
  • PlayStation 3 met game
  • PlayStation Vita met tien games
  • GTA V-goodies
  • Nintendo-pakket met game
  • Collectors Edities van games
  • En heel veel andere games en gadgets
Meer informatie over alle activiteiten via de site van Game & Co.