Training Loop Leeuwarden met gratis clinic op Zaailand

Sneek - Komende zaterdag vindt een kennismakingstraining voor Loop Leeuwarden plaats op het Leeuwarder Zaailand.

Wie onder deskundige begeleiding willen leren hardlopen of zich wil verbeteren, kan in Leeuwarden kennismaken met de trainers en het programma, dat vervolgens vanaf begin maart in Heerenveen gevolgd kan worden. Wie zich aanmeldt via info@loopleeuwarden.nl, ontvangt zaterdagmorgen in Leeuwarden een tas met leuke cadeautjes.

Zevende editie

Het lijkt nog ver weg, maar op zondag 2 juni lopen weer duizenden hardlopers en wandelaars door de stad tijdens de zevende editie van Loop Leeuwarden, het grootste jaarlijkse loopevenement van Friesland. De organisatie streeft ernaar beginnende en gevorderde lopers zo goed mogelijk voorbereid aan de start te krijgen. Daarom kunnen alle lopers hardloopclinics volgen in aanloop naar 2 juni. Zaterdag 9 februari is de informatie-ochtend en kennismakingstraining. Het programma start om 09.30 uur met een informatie-ochtend in Stadsschouwburg De Harmonie. Het programma duurt tot 12.00 uur.

Gezondheidstest

In De Harmonie krijg je meer informatie over Loop Leeuwarden en de clinics. Wie wil weten hoe de conditie ervoor staat, kan meedoen aan een gratis gezondheidstest. Ook kun je kennis maken met de trainers. Vanuit de Harmonie vertrekken de clinic-deelnemers naar het Zaailand, ‘de huiskamer van de stad’. Daar start de training onder begeleiding van professionele hardlooptrainers. Uiteraard houden ze rekening met het niveau van de deelnemers.

Trainen in Sneek

De eerste gratis kennismakingstraining op het Zaailand, vormt de opmaat voor de clinics die Loop Leeuwarden weer organiseert. In Sneek wordt er vanaf 9 maart getraind in het Burgemeester De Hooppark, achter het zwembad. De trainingen worden gegeven door Arjen Visserman, Karin Verploeg en Durk Brouwer. Trainers van de Loopgroep Sneek. Arjen Visserman is met zijn loopgroep al sinds 2008 betrokken bij Loop Leeuwarden. Mede door het succes van deze clinics en de deskundigheid van Arjen en zijn collega trainers is er in Sneek een enthousiaste Loopgroep Sneek ontstaan.

Loop Leeuwarden-pakket

Het complete Loop Leeuwarden-pakket, voor zowel de 5 als 10 km clinics, kost 65 euro. Het pakket bestaat uit 11 trainingen, een startbewijs voor Loop Leeuwarden, huiswerkschema’s en een prachtig hardloopshirt. Meer informatie is te vinden op www.loopleeuwarden.nl.