FOTO’S | Drukte bij informatieavond Nordwin College

HEERENVEEN - Het Nordwin College aan de Domela Nieuwenhuisweg 3 in Heerenveen heeft woensdag een informatieavond gehouden. Die werd drukbezocht.

Hieronder een door de school zelf ingestuurd verslag met foto’s.

Een kwartier voor aanvang stroomde het al goed vol in de Plaza. Veel ouders en achtste groepers maakten gebruik van de mogelijkheid om voor het eerst te komen kijken in onze school.

Voor anderen was het een herkansing, bij keuzestress nog maar eens rond kijken bij de kandidaat scholen. Voor een vastberadener groep was het een bezoek ter bevestiging, nu weet ik het helemaal zeker, Nordwin College, daar wil ik volgend schooljaar naar toe.

De momenten waarop directeur Hans Aartsen een beeld schetste van onze school waren zo druk bezocht dat uiteindelijk ook staanplaatsen werden benut.

Een ronde door de school, met of zonder begeleiding van collega’s, eindigde veelal bij de dierverblijven waar onder begeleiding van enkele bovenbouw leerlingen kennis kon worden gemaakt met onze chinchilla’s of de rattenslang, dit uiteraard niet tegelijkertijd.

Veel bezoekers lieten zich goed informeren, zowel bij de praktijkvakken als de theorievakken waren vragen zeer gericht. Veel ouders lieten de gelegenheid om zich te informeren rondom zaken als leerlingbegeleiding niet voorbij gaan.

Bij het verlaten van de school werden de bezoekers nog getrakteerd op een door onze leerlingen opgekweekt plantje, dit om eventuele groene vingers te stimuleren.