Robert Veenstra hoeft vooralsnog zich geen zorgen te maken

Heerenveen - Een gedwongen vertrek van algemeen directeur Robert Veenstra bij SC Heerenveen lijkt voorlopig niet aan de orde. De raad van commissarissen laat weten vierkant achter de zwaar onder vuur liggende beleidsbepaler te staan.

"Hij zit hier morgen, volgende week en over een maand ook nog. We moeten er met elkaar voor zorgen dat de club in een rustiger vaarwater komt. Heerenveen was een open en fatsoenlijke club en dat blijft zo." Dat liet rvc-voorzitter Wino de Jong optekenen in het AD.

Intern onderzoek

De Jong had woensdag een gesprek met een aantal verontrustte sponsoren, die het niet eens zijn met het gevoerde beleid en er bovendien van balen dat 'hun'club voortdurend negatief in het nieuws komt. Zij wensen een intern onderzoek, maar ook dat, zo liet De Jong weten, komt er absoluut niet. Een dergelijk onderzoek was ook de wens van onder andere oud-voorzitter Riemer van der Velde. Veenstra betitelde de bemoeienissen van Van der Velde afgelopen weekend in de Volkskrant als 'de laatste stuiptrekkingen van een oude man'. Vooralsnog lijkt Veenstra zich zorgen te hoeven maken.