Gered Gereedschap Wolvega op zoek naar nieuwe locatie

Heerenveen - WOLVEGA - In verband met de voorgenomen verkoop van de huidige werkplaats aan de Willem Lodewijkstraart is het bestuur van Gered Gereedschap Wolvega op zoek naar een nieuw en betaalbaar onderkomen.

Het gaat om een locatie van 350-400- m2 in Wolvega of directe omgeving.Voor de gouden tip staat een passende attentie klaar. Meer info: www.geredgereedschapwolvega.nl

Vanuit de werkplaats van Gered Gereedschap Wolvega is vorig jaar ruim 6000 kilo ingezameld, nagekeken en hersteld gereedschap klaargemaakt voor het verzenden naar projecten in ontwikkelingslanden.
Dit kon dankzij opnieuw veel vrijwillige inzet door meer dan 35 vaste vrijwilligers. Ieder jaar levert Gered Gereedschap Nederland 100.000 stuks opgeknapt gereedschap, dat zijn zo’n 10 zeecontainers vol, aan gemiddeld 80 technische scholen en startende ondernemers in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Voor veel scholen en ondernemers in ontwikkelingslanden is kwalitatief goed gereedschap niet aanwezig of onbetaalbaar.
Sinds begin 2012 is het bestuur van Gered Gereedschap op zoek naar een nieuwe coördinator voor de werkplaats omdat Koop Bijker heeft aangegeven dat hij zijn functie na 5 jaar wil neerleggen media 2016. “De concrete bijdrage van alle activiteiten aan de zelfredzaamheid van mensen in ontwikkelingslanden en van ons enthousiasme over dit mooie werk geeft ons voldoening”, aldus voorzitter Peet Veldhuizen.
(Foto: Lenus van der Broek).