Levensgevaarlijk gedrag automobilisten op A7

HEERENVEEN -  Afgelopen nacht reed een aantal automobilisten  op de A7 bij Heerenveen meerdere afzetkegels om. Deze wegen maar liefst 12 kilo en markeren de wegwerkzaamheden.  

,,Je wilt het niet meemaken dat deze afzetkegels als een projectiel op je afkomen,” aldus een wegwerker.  Voor hen is het dus een levensgevaarlijke situatie.
“Het is soms verschrikkelijk hoe hard er wordt gereden, ” vertelt een wegwerker. ,,Niet alleen personenwagens maar ook vrachtwagens. Vooral in de nacht is het soms bar en boos. Ook wordt er niet door de automobilisten gekeken op welke rijbaan ze mogen rijden. Het gebeurt te vaak dat men het rode kruis negeert.''
Bij een snelheidscontrole op deze locatie zijn dinsdag vier rijbewijzen ingevorderd. De politie controleerde op de plaats waar momenteel wegwerkzaamheden aan de gang zijn. Daardoor geldt tijdelijk een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 129 kilometer per uur. Na correctie reed deze automobilist 55 kilometer per uur te snel.
Rijkswaterstaat voert van maandag 19 oktober tot en met zondag 8 november grootschalig onderhoud uit aan de A7 tussen Heerenveen en Tijnje. Over een lengte van ongeveer negen kilometer wordt in beide rijrichtingen het asfalt vervangen voor zeer open asfalt beton (ZOAB). Hiermee maakt Rijkswaterstaat de rijksweg niet alleen veiliger, maar ook stiller. De politie gaat dan ook de komende tijd intensief controleren. Dit zal op verschillende momenten en tijden plaatsvinden. De wegwerkers zijn hier erg blij en content mee. Dus pas op uw snelheid! Ook deze mannen willen na hun werk weer naar hun gezin toe!
© Foto Flitsnieuws.nl