Gymnaste Luinjeberd naar EK in Duitsland

LUINJEBERD - Van 25 september tot en met 4 oktober worden in Riesa, in Duitsland, de Europese Kampioenschappen Acrogym gehouden.

De Nederlandse delegatie telt een record van veertien teams. Zeven daarvan trainen bij de Drachtster vereniging Adonis Sportacrobatiek. Sinds een paar jaar heeft de vereniging – die op alle niveaus en aan alle leeftijden lesgeeft – een aparte selectiegroep : de BD Topsportgroep.
Vorig jaar was deze groep al erg succesvol, maar dit jaar wisten álle teams uit deze selectie zich te plaatsen voor het EK. Op woensdag de 23e vertrekt ook Sanna Verhoeff uit Luinjeberd met haar teamgenoten Ester van der Veen en Nienke Woudstra naar  Riesa.
Zij komen uit in leeftijdscategorie Junioren 1 en zullen  hun kwalificaties draaien op vrijdag en zaterdag. De concurrentie is geducht : maar liefst 32 teams proberen bij de top 8 te komen. De finales worden dan gehouden op zondag. Samen vertegenwoordigen de 14 Nederlandse teams de groei die Acrogym in ons land doormaakt, zowel technisch als qua populariteit.
Op de foto Sanna Verhoeff (midden achter tussen de twee heren) met haar mede-gymnasten van Adonis die naar het EK gaan.