FOTO’S | Eerste editie ‘De Geheime Valentijns Route’ in combinatie met ‘Trouwen voor een dag’ valt in de smaak

)HEERENVEEN - De eerste editie van ‘De Geheime Valentijns Route’ in combinatie met ‘Trouwen voor een dag’ is vandaag gehouden in het centrum van Heerenveen.

Het evenement werd gehouden door vanNienke sieraden in samenwerking met Centrum Promotie Heerenveen. Beide evenementen zijn volgens de organisatie in middelgrote steden al jaren een groot succes.

Bij De Geheime Valentijnsroute kon winkelend publiek zich melden bij het podium op de overkluizing. Daar waren vanaf 13.00 uur vijftig Valentijns-tasjes beschikbaar met daarin de eerste aanwijzing van de route.

Valentijns-cadeautje

Bij iedere winkelier die meedeed aan de route kregen de deelnemers een Valentijns-cadeautje en het adres van de volgende winkel waar ze zich konden melden. Deelname aan de route was voor het publiek gratis, maar beperkte zich tot het aantal tasjes.

In totaal deden ongeveer dertig winkeliers mee. De cadeautjes die zij uitdeelden varieerden van een kortingsbon, een aanbieding tot een waardecheque of een klein presentje.

Deelnemers konden zich voor de Valentijnsverrassing bij de winkelier melden met een ‘geheime’ Valentijnsboodschap.

Bruidsparen

Bij ‘Trouwen voor een dag’ konden verliefde stellen van jong tot oud op terecht op een mooi aangekleed podium op de overkluizing. Daar werden zij door burgemeester Van der Zwan en Jouke de Vries in de ‘echt’ verbonden.

De hele ceremonie werd aangekleed zoals dat ook gaat bij een echt wettelijk huwelijk. Zo was er: trouwkleding, een bruidsboeket, een fotograaf, champagne, livemuziek, ballonnen, een feestelijke aankleding van het podium, een catwalk, een kort persoonlijk verhaal door de ‘trouwambtenaar’ en waren er corsages en ringen.

Aansluitend aan de ceremonie reed het bruidspaar een rondje door het centrum in een trouwmobiel.

Prijs

Ook kreeg het ‘echtpaar’ een goodiebag voor een eventueel echt huwelijk.

Opgeven voor Trouwen voor een dag kon via social media. Op social media komen van ieder Valentijnsbruidspaar ook foto’s te staan die geliked kunnen worden.

De foto’s komen in de ‘Valentijn Wall of Fame’. Het ‘bruidspaar’ met de meeste likes krijgt een Valentijns bonuspakket. Dat betreft extra aanbiedingen voor een complete bruiloft.

Zie Facebook Trouwen voor een dag Heerenveen.

(Foto’s Douwe Jan de Kroon)