Danielle Rubingh nieuwe damestrainer SGHA

HEERENVEN - Danielle Rubingh zal komend seizoen Sander Bathoorn opvolgen als nieuwe trainster van de SGHA damesselectie.

SGHA is afgelopen seizoen gepromoveerd maar de 1e klasse en heeft de ambitie om in de komende jaren door te stoten naar de Eredivisie.
Danielle (46 jaar) komt uit Baarn, maar woont sinds 18 jaar in Friesland. Ze heeft 15 jaar in dames 1 van De Vuursche gespeeld olv Kees van Hardeveld. De Vuursche speelde destijds Hoofdklasse. Ook heeft ze drie jaar gespeeld in het Nederlands Jeugdteam.
Momenteel is Danielle trainster bij Orca in Leeuwarden, maar zal komend seizoen dus de overstap maken naar Heerenveen.
Danielle is zeer ambitieus en heeft onlangs de cursus van Jan Mensink gevolgd. SGHA hecht er waarde aan dat alle trainers van de selecties en jeugd trainen volgens een zelfde lijn. We zijn ervan overtuigd dat Danielle goed past binnen de gehele Technische staf van SGHA en zijn blij dat ze ons komt versterken.
De damesselectie wordt komend seizoen versterk met vier nieuwe dames. Carien Pathuis (voorheen De Kikker/JOPP), Amina Swets (voorheen De Houtrib), Linda Vermeulen (voorheen Z&PC De Granaet) en Noa de Vries (voorheen Brandenburg/De Robben) maken de overstap naar het Friesche Haagje.