Bruidspaar boerenbruiloft Joure uit Steggerda

Heerenveen -  STEGGERDA -  Het bruidspaar op de komende Boerenbruiloft komt uit Steggerda. Dat zijn Lelia van der Veen en Sake van der Wal. Zij trouwen op 22 juli in de stijl van de boerenbruiloft zoals dat in 1850 gebeurde en samen met vele gasten gekleed in de mode uit die tijd. Niet alleen het bruidspaar uit Steggerda speelt een hoofdrol, ook hun elfjarige Fries paard Otte trekt de Friese sjees, gemend door het bruidspaar. Eerst volgt een defilé door de Midstraat in Joure, waarna zij elkaar het ja-woord geven in het ‘Gritenijhûs’ in het 18e eeuws park ‘Herema State’. Daarna volgt het bruiloftsmaal. ‘s Middags is er een ringrijderij en en een korte baan draverij in de Midstraat. Ook hieraan zal het bruidspaar meedoen, want paard Otte is wel wat gewend. Hij rijdt regelmatig dressuurproeven mennen en doet mee aan draverijen op onder meer de drafbaan Victoria Park in Wolvega. De activiteiten beginnen vanaf 10.00 uur. Meer info: www.boerebruiloft.nl (Foto: Lenus van der Broek).

 STEGGERDA -  Het bruidspaar op de komende Boerenbruiloft komt uit Steggerda. Dat zijn Lelia van der Veen en Sake van der Wal.
Zij trouwen op 22 juli in de stijl van de boerenbruiloft zoals dat in 1850 gebeurde en samen met vele gasten gekleed in de mode uit die tijd. Niet alleen het bruidspaar uit Steggerda speelt een hoofdrol, ook hun elfjarige Fries paard Otte trekt de Friese sjees, gemend door het bruidspaar.
Eerst volgt een defilé door de Midstraat in Joure, waarna zij elkaar het ja-woord geven in het ‘Gritenijhûs’ in het 18e eeuws park ‘Herema State’. Daarna volgt het bruiloftsmaal. ‘s Middags is er een ringrijderij en en een korte baan draverij in de Midstraat.
Ook hieraan zal het bruidspaar meedoen, want paard Otte is wel wat gewend. Hij rijdt regelmatig dressuurproeven mennen en doet mee aan draverijen op onder meer de drafbaan Victoria Park in Wolvega. De activiteiten beginnen vanaf 10.00 uur.
(Foto: Lenus van der Broek).