Recensie: De Laatste Dans

HEERENVEEN - Jaap Blaakmeer schreef een recensie over de voorstelling De Laatste, die vrijdag plaatsvond in het Posthuis Theater.

Hieronder zijn tekst.

Vol verwachting ging ik naar de solovoorstelling van gelouterd acteur Jack Wouterse. Echt solo: tekst, regie, decors, video, geluid, de hele bups in zijn eentje, want dat wou hij altijd nog graag een keer doen.

En toen verzandde ik een beetje in een verhaal over ene Jacob, die in Spanje, na de dood van zijn vrouw Laura, op de been probeert te blijven.

Hoeveel Wouterse zit er in deze Jacob? Daar kunnen we alleen naar gissen. In zijn voorstelling ‘Slaaf’, zes jaar geleden, was dat duidelijk, en indrukwekkend. Maar nu kwam er een moment dat ik dacht ‘wat kan die Jacob mij schelen’.

Hij doet een uil na, maar mijn dochter heeft dat wel eens beter gedaan; die wist een echte uil te lokken. Jacob krijgt alleen antwoord van de uilenman, die hij later portretteert. Want schilderen gaat hij ook doen. Het is een van de tips die Laura hem naliet.

Na het Posthuis speelt Wouterse ‘De Laatste’ nog vijf keer. Stopt hij dan? Ook dat weten we niet. Als het zo is ben ik toch blij dat ik het heb meegemaakt, want hij kan wel wat.

Alleen boeide de vorm mij dit keer meer dan de inhoud. Maar dat kan aan mij liggen.

(Jaap Blaakmeer)