Kinea vergeet te winnen in Oostzaan

Oostzaan - Kinea 1, De ploeg van Luca Spin reisde af naar Oostzaan waar OKV de tegenstander was. Kinea moest in de tweede helft het hoofd buigen voor OKV en werd deze gedachte waarheid: 20-17.

Tijdens de westrijd was Fokje Gerritsma afwezig, waardoor Rhona Bergsma in de basis mocht beginnen. Sporthal Oostzaan zat vol supporters die tijdens de presentatie van beide teams lieten merken duidelijk de negende man te willen zijn. OKV had de wedstrijd in Heerenveen nog vers in het geheugen staan. Kinea won deze met 13-9 en de Oostzaners wilden revanche. Dit leek de eerste helft niet te slagen. Kinea had de eerste helft het heft in handen. Via 2-2 sloeg Kinea door twee strafworpen van Sytse Haanstra een gaatje wat het de gehele eerste helft niet meer weg leek te geven. Via 3-5 werd het 5-5, maar twee afstandschoten van Erik van der Tuin betekenden een 7-5 voorsprong voor Kinea. Beide ploegen scoorden om en om waarbij de 7-9 van Sjoukje Bergsma 1 was om in te lijsten. Een prachtige doorloopbal afgerond met 1 hand. Vlak voor rust verslapte Kinea echter. OKV profiteerde waardoor er met 9-9 gepauzeerd werd. Kinea speelde met voldoende vertrouwen om deze wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Na de rust voerde Kinea het tempo op. Een afstandschot van Erik van der Tuin en een strafworp van Sytse Haanstra gaven aan dat de ploeg bereid was om te knokken. Op een 11-11 tussenstand brak er echter een mindere fase aan voor Kinea. Het vak van Nynke Post wist niet tot scoren te komen en OKV profiteerde hier optimaal van. De thuisploeg liep uit naar 15-11. In deze fase was het scheidsrechter Kuif die een belangrijke rol vervulde. Twee schoolvoorbeelden van snijden werden goedgekeurd en Kinea kreeg twee goedkope strafworpen tegen. Rhona Bergsma (3 uit 3) en Sytse Haanstra schoten in de slotfase met scherp, maar het was niet voldoende voor de Knypsters: 20-17.

Gele kaart

Na de wedstrijd deed OKV er alles aan om de gasten te vermaken. Er werd muziek aangezet en de drankjes en snackjes waren niet aan te slepen. Deze gezelligheid werd niet gewaardeerd door scheidsrechter Kuif. Nynke Post kreeg in de kantine een gele kaart omdat het wedstrijdformulier niet binnen 15 minuten werd ondertekend. Al met al was het voor Kinea een enerverende dag, zonder het gewenste resultaat. Met de uitwedstrijd tegen Westergo nog in het achterhoofd (23-14), heeft Kinea laten zien dat het wel degelijk alles in de strijd kan gooien om zich in deze competitie te handhaven. Een stuntje tegen koploper Helios volgende week zou hier positief aan bijdragen.