Ziekenhuis Tjongerschans genomineerd voor Veiligvoedsel.nl Award

Heerenveen - De Tjongerschans is één van de drie genomineerden in de categorie ‘ziekenhuizen’ voor de allereerste Veiligvoedsel.nl Awards.

Organisaties die volgens de Stichting Veilig Voedsel voldoen aan alle eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, kunnen hiervoor in aanmerking komen. De uitreiking van de eerste prijs vindt plaats tijdens het Nationaal Congres Veilig voedsel 2013 op 31 januari a.s.

Objectief cijfer

Veilig voedsel wordt geborgd door de mensen en het systeem. Het keurmerk Veiligvoedsel.nl toont objectief aan dat hier op een goede manier aan gewerkt wordt. Het objectieve cijfer stimuleert en motiveert om elke controle weer beter te scoren. Blijvende verbetering wordt zo bereikt. Ziekenhuis Tjongerschans is al jaren gecertificeerd en scoort steeds hoger. Met een nulmeting wordt het huidige niveau gecontroleerd. Hierna volgt, indien nodig, een begeleidingstraject. Met de uitvoerige Keurmerk-audit op basis van een objectieve controlelijst wordt er een eindscore berekend. Is het resultaat boven de 7,5 en zonder ‘blokkade punten’ dan is het Keurmerk Veiligvoedsel.nl behaald.