Gebitscontrole bij Dierenkliniek Wolvega

Wolvega - Dierenkliniek Wolvega besteedt in januari en februari extra aandacht aan het gebit. Dierenartsen verzorgen gratis gebitscontroles, poetsinstructies en geven korting op gebitsbehandelingen en voeding voor het gebit van hond en kat.

Februari is landelijk de maand van het gebit. Tachtig procent van de honden ouder dan drie jaar heeft gebitsproblemen. Eigenaren merken dit in het beginstadium vaak niks van. Gebitsproblemen beginnen met tandplak,  dat is een dun laagje voedselresten en bacteriën die met het blote oog niet te zien is.

Tandsteen

Deze laag kan worden weggepoetst met de tandenborstel. Als dit niet gebeurt ontstaat uit het tandplak tandsteen, een harde laag van voornamelijk bacteriën die niet meer weg te poetsen is. Het tandsteen leidt tot een ontsteking van het tandvlees. Dieren krijgen hierdoor een slechte adem, kunnen gaan kwijlen en laten in sommige gevallen hard voedsel staan. Een slecht gebit kan ook lichamelijk gevolgen hebben. Kleine propjes met bacteriën of ontstekingsmateriaal kunnen leiden tot ontstekingen aan de hartkleppen of de nieren, het dier kan hier ernstig ziek van worden. Informatie is te vinden op www.maandvandegebitsverzorging.nl en op www.dierenkliniekwolvega.nl.