Dames Quick Stick zonder punten naar huis

Beijum - Quick Stick speelde zaterdag twee zaalwedstrijden in Beijum. De Heerenveense dames speelden tegen de topklasse teams GHHC Groningen en Groninger Studs. Quick Stick verloor beide wedstrijden en ging opnieuw zonder punten naar huis.

GHHC Groningen

De eerste wedstrijd speelde Heerenveen tegen de nummer één in het klassement: GHHC Groningen. Dit team speelt tevens overgangsklasse op het veld, twee klassen hoger dan Quick Stick. De Heerenveense dames kwamen na vijf minuten op een 2-0 voorsprong. Groningen kwam aan het einde van de eerste helft terug, waardoor de ruststand 2-4 werd. De tweede helft maakte Groningen vier doelpunten en wisten de Heerenveense dames er maar eentje te scoren. Zo eindigde de wedstrijd in een 3-8 verlies, doelpunten gemaakt door: Dieuwke Verkerk 2x en Cecile Numan 1x.

Groninger Studs

De tweede wedstrijd tegen Groninger Studs ging gelijk op. Studs kwam steeds op voorsprong, maar Quick Stick kwam elke keer terug door de gelijkmaker te scoren. De ruststand werd 2-2. De tweede helft ging opnieuw gelijk op, maar de laatste vijf minuten van de tweede helft was de energie op bij de Heerenveense dames.Studs scoorde de beslissende 5-6 en ging er met de punten vandoor. De doelpunten zijn gemaakt door: Mila Schmidt, Bianca van den Berg, Jetske de Wolff, Iris Mimpen en Cecile Numan. Quick Stick blijft op de laatste plaats staan in het klassement. Volgende week neemt ze het in Sportstad Heerenveen op tegen GCHC en speelt ze de revanche wedstrijd tegen Leeuwarden. Als de dames verliezen van Leeuwarden degraderen ze direct. Bij winst speelt het team waarschijnlijk playoff wedstrijden voor behoud. Quick Stick dames 1 – GHHC Groningen : 3 - 8 Quick Stick dames 1 – Groninger Studs : 5 – 6