Akkrumers gaan hulp bieden op Lesbos en Kos

Heerenveen - Akkrum - De aanhoudende berichten en beelden over de vluchtelingenstroom in Zuidoost-Europa heeft de Akkrumers Anke-Marije Piebenga, Peter Nieuwpoort en Marianne Hoekstra-Kikkert (Nes) er toe gezet zich aan te melden als vrijwilliger en daadwerkelijk op het vliegtuig te stappen om te helpen.

Na het zien van alle beelden besloot Anke-Marije twee weken geleden dat ze iets wil doen. Ze melde zich aan als vrijwilligster bij stichting Bootvluchtelingen en maakte dit in haar vrienden en kennissenkring bekend. Vanuit haar directe omgeving kwamen hartverwarmende reacties. Haar man Peter meldde zich ook aan en ook dorpsgenoot Marianne sloot zich aan bij het initiatief.
Anke-Marije en Marianne hebben beide een medische achtergrond, de ene als kraamhulp en de ander als verpleegkundige. Samen zullen ze de kinderen en vooral baby’s helpen met voeding, kleding en verzorging.  Wat ze precies gaan doen horen ze ter plekke.
Anke-Marije, Marianne en Peter willen benadrukken dat alle hulp welkom is, maar het beste is om geld te geven. ,,Dit geld gebruiken wij om ter plaatse water, eten en andere hulpgoederen te kopen. Het gegeven geld gaat echt alleen naar hulpgoederen. De vliegtickets en verblijfkosten betalen we, zoals alle vrijwilligers
van de stichting, zelf," vertelt Marianne. ,,Goederen geven kan ook, maar die moeten ook weer vervoerd worden wat lastig is. Daarom bij het geven van goederen graag even contact".
De vrouwen vertrekken samen op 18 september naar Lesbos en Peter vliegt 4 oktober naar Kos. Meer informatie op www.bootvluchteling.nl.