Staatssecretaris onder de indruk bij Omrin en VDL

Oudehaske - ,,Ik ben onder de indruk van de aanpak die Omrin toepast om kringlopen sluitend te maken.'' Dat zei staatssecretaris van Milieu en Infrastructuur Wilma Mansveld. Zij bracht op initiatief van PvdA Fryslân een werkbezoek aan Omrin en busbouwer VDL in Heerenveen. Bij deze bedrijven maakte zij van dichtbij mee hoe deze bedrijven omgaan met duurzaamheid. 

Omrin

,,Omrin wil toonaangevend zijn in inzameling, terugwinning van grondstoffen en productie van duurzame energie.” Door samen te werken met en tussen overheden, bedrijfsleven en onderwijs kan hier naar toe worden gewerkt. Omrin heeft de ambitie om een voorbeeldregio op landelijk niveau te worden, zo vertelden Algemeen directeur John Vernooij en bedrijvengroepdirecteur Hein Grafhorst. ,,PvdA is groot voorstander van sluitende kringlopen," aldus Remco van Maurik. De PvdA Fryslân streeft ernaar om in 2025 voor 50 procent zelfvoorzienend te laten zijn in haar energiebehoefte.

VDL

Busbouwer VDL in Heerenveen heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op de verduurzaming van haar bussen. VDL is bezig met het ontwikkelen van elektrische bussen. Een innovatief concept dat inspeelt op de toekomstige vraag.