Doarpskeamer Akkrum houdt spelletjes voor schooljeugd en doet mee aan vervolg landelijk project haakdeken

AKKRUM - De Doarpskeamer Akkrum/Nes houdt in de voorjaarsvakantie activiteiten voor jong en oud.

Zo zijn er spelletjes voor de schooljeugd en wordt meegedaan aan het landelijke project van het vervolg van de grootste gehaakte deken ter wereld. Het thema is ‘Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is’.

Tijdens de wekelijkse inloopmiddag op dinsdag 19 februari kan de jeugd van 10 tot 18 jaar langskomen om stripbladen te ruilen. Het bord-kaartspel Keezen staat op vrijdagmiddag 22 februari centraal. Ook andere bordspelletjes kunnen dan worden gespeeld. De spelletjesmiddag is ook weer bedoeld voor de jeugd van 10 tot 18 jaar.

Haken

Het doel van het haakproject is dat deelnemers zoveel mogelijk vogeltjes maken in welke vorm dan ook. Deze moeten wel van garen of textiel zijn.

De gehaakte creaties komen aan de langste vogeltjeslijn. Die wordt gepresenteerd tijdens het Textielfestival Weerribben op 14, 15 en 16 juni. Daarna gaan de vogeltjes naar diverse goede doelen.

Tijdens de inloopmiddagen op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur kunnen hakers, breiers en andere belangstellenden aanhaken in Doarpskeamer ED aan de Rakswâl 19 in Akkrum. Dat kan in maart, april en mei. Doarpskeamer ED zorgt voor voorbeelden, het materiaal en ondersteuning.

Zie www.akkrum.net.