FOTO’S | Historische Werkgroep Kynhout verwelkomt ruim meer dan honderd bezoekers bij jaarlijkse open dag

DE KNIPE - Ongeveer honderdvijftig mensen hebben dit weekend de open dag bezocht van de Historische Werkgroep Kynhout uit De Knipe.

Daarbij kwam op zaterdag en zondag in MFA De Barte de geschiedenis aan bod van de twintig café’s die er in vervlogen tijden waren tussen aan de toenmalige vaart tussen Bontebok en Heerenveen.

De verhalen van de cafés zelf werden verteld door Marten Dijk. Hij bracht namens de Historische Werkgroep Kynhout de geschiedenis van de cafés in kaart.

Jan Bakker en Siemen Plantinga

Daarnaast waren onder andere oude foto’s en materialen te zien van de voormalige bakker Jan Bakker en schilderijen van Siemen Plantinga. Hij woonde in De Knipe en schilderde op bijvoorbeeld dakpannen en op hout. Zo vereeuwigde hij Abe Lenstra nog op een dakpan.

Voor de gelegenheid had de gemeente Heerenveen vier kaarten vanaf Het Meer tot aan Bontebok ter beschikking gesteld. Met pijltjes op de kaarten was daarop aangegeven waar de cafés stonden.

Werkzaamheden in beeld

Tenslotte was op een groot televisiescherm ook de werkzaamheden te zien die recent aan de wegen in De Knipe plaatsvonden.

(Foto’s HoogMedia)