Man uit Cuijk misbruikt honderden jonge meisjes | politie zoekt slachtoffers

Noord Nederland - Ongeveer 300 meisjes zijn door een 48-jarige man uit Cuijk verleid tot het verrichten van seksuele handelingen met zichzelf voor de webcam. Onder hen ook slachtoffers uit de drie Noordelijke provincies, naar wie de politie en het Openbaar Ministerie nu op zoek zijn.

Soms kwam het tot seksueel misbruik in de woning en de auto van de verdachte. Dagblad van het Noorden meldt woensdagmorgen dat het om Frank R. uit Cuijk gaat. Hij werd op 19 mei aangehouden en zit in afwachting van het onderzoek vast, in een plaats ergens in Noord-Nederland. Uit onderzoek blijkt dat R. acht jaar lang ongeveer 300 meisjes via internet, met name chatboxen, heeft benaderd met seksueel getinte verzoeken. Zijn slachtoffers waren tussen de 10 en 17 oud. Vaak werkte hij met verschillende e-mail accounts en maakte hij gebruik van andere identiteiten. Frank R. handelde alleen en haalde de meisjes over om seksuele handelingen met zichzelf te verrichten voor de webcam. De handelingen legde hij vast op beeld. In 11 gevallen maakte hij ook fysieke afspraken met meisjes. Van de drie meisjes die aangifte hebben gedaan, alle afkomstig uit Noord-Nederland, is bekend dat het fysieke contact plaatsvond in de woning van verdachte. Ook van het fysieke seksueel contact zijn beeldopnames gemaakt. De politie meldt dat uit het onderzoek niet is gebleken dat de man de beelden en filmpjes verspreidde. Inmiddels zijn de andere acht meisjes benaderd door de politie. Het is op dit moment nog niet bekend of zij aangifte gaan doen.

Onderzoek

Politie Noord-Nederland kwam de man uit Cuijk op het spoor nadat de politie de publiciteit had gezocht in een vermissingszaak. Het meisje werd na een tip van een getuige, die de twee in een recreatiegebied had gezien, bij R. in de auto aangetroffen. In eerste instantie werd Frank R. verdacht van onttrekken aan het ouderlijk gezag. Later kwamen daar de verdenkingen van het plegen van ontucht, het bezitten van kinderporno en grooming, online kinderlokken, bij. Na zijn aanhouding heeft de politie de computers, een mobiele telefoon en andere gegevensdragers van de verdachte in beslag genomen.

Beeldmateriaal

De recherche trof op zijn computers beeldmateriaal aan in de vorm van filmpjes en foto’s waarop te zien is dat minderjarige meisjes seksuele handelingen met zichzelf pleegden. Zo werden ruim 26.000 filmpjes en 144.000 afbeeldingen en een grote hoeveelheid chatgesprekken gevonden. Inmiddels heeft de politie zo goed als alle beelden en filmpjes bekeken.

Identificatieproces

De zedenrecherche van de politie Eenheid Noord-Nederland heeft tot nu toe 65 meisjes kunnen identificeren. Naar andere slachtoffers wordt, is samenwerking met de marechaussee druk gezocht. Omdat het identificatieproces nog loopt, is de verwachting dat het aantal aangiftes nog oploopt.