Vrouwenwielerwedstrijd Healthy Ageing Tour doet wederom Heerenveen aan, activiteiten op Abe Lenstra Boulevard

HEERENVEEN - De Healthy Ageing Tour doet ook dit jaar Heerenveen aan.

Nadat vorig jaar de meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen met een openingstijdrit van start ging in Heerenveen die werd gewonnen door olympisch kampioene Anna van der Breggen, is ditmaal zaterdag 13 april de finishlijn getrokken op de Abe Lenstra Boulevard.

De start van de etappe is die dag in Wolvega. Zowel de junioren, als de elite vrouwen finishen vervolgens in Heerenveen.

De finish van de etappe in Heerenveen vloeit voort uit samenwerking tussen de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen. Daarbij starten de vrouwen om 15.00 uur in Wolvega voor een etappe van 74,6 kilometer. Die voert de rensters door Zuidoost-Friesland.

Route

Onderweg worden Oldeholdpade, Ter Idzard, Mildam, Katlijk en De Knipe doorkruist.

In de gemeente Heerenveen volgen twee rondes van 17,5 kilometer. Daarbij worden ook Nieuwebrug, Haskerdijken en Luinjeberd aangedaan, evenals het centrum van Heerenveen.

Junioren

De junioren-vrouwen starten en finishen op de Abe Lenstra Boulevard. Zij rijden 68,4 kilometer en rijden viermaal de finalelus. Zij starten om 12.00 uur en finishen om 13.50 uur.

Evenementen

Rondom de vierde etappe van het wielerevenement is er de hele middag een gezondheidsplein op de Abe Lenstra Boulevard, met gezonde hapjes en drankjes. Ook is er muziek. 

De huldiging van de winnares is om 17.15 uur op de Abe Lenstra Boulevard en gebeurt door wethouder Jelle Zoetendal samen met wethouder Jack Jongebloed van Weststellingwerf.