Bakkerij By Boonstra viert eerste verjaardag aan de Pleinweg met korting op prijswinnende oranjekoek

HEERENVEEN - By Boonstra viert deze week de eerste verjaardag van de bakkerij aan de Pleinweg in Heerenveen. Daarbij is de hele week de bekroonde oranjekoek in de aanbieding. Diezelfde actie wordt ook gehouden bij de vestiging in De Knipe.

Roel Boonstra opende By Boonstra vorig jaar op 25 januari aan de Pleinweg 6. Daarvoor zat de bakkerij jaren aan de Van Kleffenslaan. ,,We hadden op onze vorige locatie beperkte ruimte en hebben bewust gekozen voor een plek in ‘het lekkerste straatje van Heerenveen’.”

In de winkel is ook een kleinschalige lunchroom gerealiseerd. Op de menukaart staan onder andere diverse zoete en hartige lekkernijen, zoals: gebak, koeken, belegde broodjes en tosti’s. Daarnaast worden By Boonstra veel producten afgebakken, zoals: desembrood, stokbrood, lunchbroodjes en koeken.

Boonstra: ,,De rest van de producten wordt bereidt in de bakkerij in De Knipe en elke dag vers aangeleverd.”

Verkiezing

Een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar voor By Boonstra was het voor het winnen van de Friese Oranjekoekverkiezing van de Leeuwarder Courant.

,,Voor het tweede jaar op rij zijn wij door de vakjury gekozen tot winnaar. Iets waar wij heel trots op zijn.”

Ook bij de Bakkersvakwedstrijden in Drachten viel het team van By Boonstra in de prijzen. Zeven producten van Boonstra kregen bij die wedstrijd met een prijs.