Van Wijnen verhuist kantoorpersoneel naar Heerenveen

HEERENVEEN - Honderd kantoormedewerkers van Van Wijnen verhuizen rond de bouwvak naar een tweeduizend vierkante meter groot pand aan de K.R. Poststraat in Heerenveen.

Om het pand geschikt te maken voor de kantoormedewerkers vindt er ondertussen een verbouwing plaats. Van Wijnen koos Heerenveen uit vanwege de centrale ligging tussen de vestigingen van het bouwbedrijf in Gorredijk , Groningen, Zwolle, Lelystad en Heerhugowaard. In Heerenveen heeft Van Wijnen daarnaast aan de Wetterwille al een betonfabriek en vastgoedtak.

Van Wijnen start daarnaast binnenkort met de bouw van 136 serviceappartementen en achttien woningen. Die komen op de plek waar nu nog serviceflat Oranjewoud staat.

Begin 2021 moet de nieuwbouw en sloop gereed zijn. Daarna begint de aanleg van het park rondom de appartementen en bungalows.”

Verhuur en verkoop

Van de appartementen komen er straks 111 in de verhuur. De rest wordt verkocht. Terwijl van de bungalows, die worden gebouwd in blokjes, van zes, een blok in de verkoop komt en de rest voor verhuur is bestemd.

De bewoners die nu nog in de Oranjewoudflat zitten hebben straks na de nieuwbouw de eerste keus voor wat betreft huur.