Udiros volgt maatschappelijke tendens en stopt met zondagvoetbal

NIEUWEHORNE - Udiros stopt komend seizoen met prestatievoetbal op zondag en richt zich vanaf dan bij het prestatievoetbal met twee teams alleen nog op de zaterdag. Daarnaast is er vanaf komend seizoen een recreatieteam actief op zondag.

Het besluit is genomen op basis van een onderzoek naar het toekomstperspectief dat afgelopen jaar is gedaan door het bestuur van Udiros in samenwerking met de leden en vrijwilligers van de afdeling voetbal. ,,De resultaten van dit onderzoek hebben het bestuur, met overtuigende steun van de leden en vrijwilligers, doen besluiten om over te stappen naar het zaterdagvoetbal.”

Met de stap zegt de club uit Nieuwehorne zich aan te sluiten bij ,,een maatschappelijke tendens dat steeds meer traditionele zondagclubs overstappen naar de zaterdagtak.” Ook verwacht het bestuur door zich te richten op het zaterdagvoetbal dat haar voortbestaan wordt gewaarborgd en dat de binding tussen de leden van jong tot oud te versterken.

Vierde klasse

Het zaterdagelftal kan in het seizoen 2019/2020 instromen in de vierde klasse, als de zondagtak zich dit seizoen handhaaft in de vierde klasse zondag.

,,Met pijn in het hart wordt afscheid genomen van het zondagvoetbal. Waar de herinneringen blijven wordt er met vertrouwen en frisse energie uitgekeken naar de toekomst. Hierin zal alles in het werk worden gesteld om Udiros als zaterdagvereniging op de kaart te zetten”, aldus het bestuur.

'Mag geen leden kosten'

,,De reden dat we een recreatieteam houden op de zondag is omdat niet iedereen op zaterdag tijd heeft om te voetballen. We hebben gezegd dat het besluit om te stoppen met zondagvoetbal geen leden mag kosten. Vandaar dat we een recreatieteam op zondag houden, zodat iedereen de kans krijgt om bij ons te voetballen", zegt Henk Kruizinga, voorzitter afdeling voetbal van Udiros.