FOTO’S | Bijna tweehonderd schaatsers van pupillen tot masters in actie bij vijfde baanmarathon in Thialf

HEERENVEEN - De TC-marathon Friesland heeft maandagavond de vijfde gewestelijke baanmarathon gehouden in Thialf.

Dat is een schaatscompetitie van in totaal zes marathonwedstrijden, waaraan ongeveer tweehonderd leden meedoen van pupillen tot masters van verschillende Friese schaatsclubs.

Hieronder een door de organisatie zelf ingestuurd verslag.

Voor de pupillen en junioren werd het een extra spannende avond, want deze wedstrijd wordt gezien als de laatste test voor het NK jeugdmarathon dat op 16 februari verreden zal worden in Dronten. Circa 65 leden uit het gewest Friesland zullen hier aan mee gaan doen, waaronder diverse kanshebbers op medailles.

Bij de junioren was er deze avond een tweede plaats voor Hidde Westra (junioren C), en een eerste plaats voor Julie van der Tempel bij de dames 2. Zij zijn ook kanshebbers voor het eindklassement wat na de laatste wedstrijd op 4 maart opgemaakt zal worden. Daarnaast zijn de kanshebbers voor het podium: Jarno Haitjema (Akkrum) bij de jongens pupillen B, en Quint van der Leeuw (Sintjohannesga) bij de jongens junioren B en Douwe Bierma (Heerenveen) bij de C1.

Voor de herkenbaarheid rijden pupillen en junioren met caps om hun helmen, deze zijn door de Vriendenkring Thialf beschikbaar gesteld.

Op de laatste baanmarathon op 4 maart zullen de kampioenen van het seizoen 2018-2019 worden gehuldigd, tot de kanshebbers behoren bij de pupillen meisjes Donna Noor Gemser uit Gorredijk, pupillen jongens Jarno Haitjema Akkrum, C-jun meisjes Vrouke Kerssies Nijeholtpade, C-jun jongens Hidde Westra Oranjewoud, B-jun jongens Quint van der Leeuw Sintjohannesga.

Voor meer foto’s klik hier.

(Foto’s E. Jansen fotografie Heerenveen)