WIK-FTC turnster Eline Bos pakt de Nederlandse titel

Heerenveen - Afgelopen zaterdag tonden Eline Bos en Roselin de Vries (junior D) in de Waalwijkse sporthal De Slagen om aan het bondskampioenschap turnen 3e divisie deel te nemen.

Dit is het hoogst haalbare podium en daarom extra spannend om aan mee te doen. De tropische temperaturen van dit weekend zorgden voor nog een extra moeilijkheidsgraad, het was enorm warm in de zaal. 

Naast de Nederlandse titelstrijd, mogen de beste 15 turnsters van vandaag ook meedoen aan de Ahoy-cup in Rotterdam, welke in juni wordt gehouden. Een extra leuke motivatie voor alle turnsters! 

Roselin en Eline startten op sprong, er wordt hierbij over een 1.25 meter hoge pegasus gesprongen. Beide dames lieten een keurige ‘half in-heel uit’ zien, een goede start van de wedstrijd. 

Bij de brug met ongelijke leggers kwam Eline haar oefening redelijk goed door, wat tot tevredenheid stemde. Roselin turnde een goede oefening waarbij ze vooral op ‘safe’ heeft gespeeld. Hierdoor viel de score iets lager uit dan gehoopt, desondanks wel een keurige oefening. 

Op de 10 centimeter smalle evenwichtsbalk lieten beide dames veel vertrouwen zien tijdens het inturnen. Helaas lukte het niet helemaal tijdens de wedstrijd oefening en vielen ze er beide een keer af met de radslag, dit is een hele punt aftrek in de eindscore. Totaal onverwacht voor beide turnsters en de teleurstelling moest daarna ook even worden verwerkt. 


Op het laatste toestel mochten ze nog één keer stralen op de vloer met hun oefening op muziek. Eline deed dit fantastisch en scoorde dan ook een 12.067. Dit geeft vertrouwen voor haar toestelfinale vloer later dit weekend. Roselin had zich voorgenomen alles uit de kan te halen tijdens haar vloeroefening en dit lukte dan ook zeer goed, een 11.967. 

In het eindklassement werd Eline 29e en Roselin 11e. Roselin mag met deze plaatsing meedoen aan de Ahoy-cup in Rotterdam! 

Zondag 27 mei stonden de toestelfinales op het programma. Tijdens deze wedstrijden kunnen de turnsters bondskampioen worden op de individuele toestellen. Roselin heeft zich geplaatst op het toestel balk en na de val van gisteren, was ze gebrand op een revanche. Echter lukt dit niet, de zenuwen waren toch iets te aanwezig en daardoor wilde de optimale oefening niet lukken. Roselin eindigde als 9e. 

Eline had zich geplaatst voor haar favoriete toestel: vloer. Deze oefening ging met de meerkamp wedstrijd heel goed, dus dat gaf vertrouwen voor de toestelfinale. In een warme sporthal wist Eline een fantastische oefening neer te zetten en scoorde het hoogste cijfer van alle vloerfinalistes: goud én de Nederlandse titel voor Eline! 

In juni staan er nog een aantal wedstrijden op het programma om het seizoen mee af te sluiten. De turnsters gaan zich daarop voorbereiden, nadat ze zijn bijgekomen van dit intensieve, warme en spannende weekend.