Night of the Koemarkt gaat vernieuwen

Heerenveen - Over zo’n dertig dagen, op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni, is het zover: de 22ste editie van Night of the Koemarkt (NOTK).

Met op vrijdag Kleintje Koemarkt en zaterdag Heerenveen op Stelten en het Promsconcert. Ondanks dat NOTK al jaren een vertrouwd en succesvol evenement is, zet de organisatie een vernieuwingstraject in. Binnen een aantal jaren hoopt de organisatie het evenement om te toveren tot een semi-groot festival.

Eerste contouren

Dit jaar zullen daarvan de eerste contouren zichtbaar zijn. Zo zal het plein, waar op zaterdagavond het Promsconcert plaatsvindt, worden vergroot. Daardoor krijgen de bezoekers flink wat extra ruimte. Foodtrucks in de aanlooproute naar het plein zorgen voor een lekkere hap of gezonde snack. Met de aanpassingen is de organisatie van mening dat de alom geroemde sfeer ook voor de toekomst wordt gewaarborgd.

Op Stelten

Ook het zaterdagmiddagprogramma (Heerenveen op Stelten) is flink onder handen genomen en aangepast naar de huidige tijd. Vanaf 13.00 tot 18.00 uur wordt het centrum voorzien van muziek, kinderspektakel, vossenjacht en een hippe Ibiza markt.

Het zaterdagavondprogramma start om 19.30 uur met coverband Plaatstaal in het voorprogramma. Het Promsconcert begint om 20.30 uur.

Programma

In de komende edities van deze krant zal de organisatie meer over het verrassende programma bekend maken.