Bibliotheek Heerenveen in teken jeugdbingo, boekenverkoop en eerste editie Walk&Talk voor werkzoekenden

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen houdt in de voorjaarsvakantie en ook daarna diverse activiteiten. Zo is er een jeugdbingo, een boekenverkoop en de eerste editie van een Walk&Talk.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen vrijdag 22 februari van 15.00 tot 16.00 uur bij de bibliotheek terecht voor bingo. Er zijn dan ook prijsjes te winnen. Er kunnen maximaal twintig kinderen meedoen. Aanmelden kan in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 en via deze link.

Op zaterdag 23 februari verkoopt de bibliotheek boeken en andere oudere materialen. De verkoop is van 10.00 tot 14.00 uur in het Leescafé van de bibliotheek. Aangeboden worden onder andere: thrillers en andere romans, Engelstalige boeken, young adult-boeken, informatieve boeken en prenten- en jeugdboeken. Daarnaast zijn stripboeken en dvd’s verkrijgbaar.

Werkzoekenden

Het Leescafé van de bibliotheek is dinsdag 26 februari van 10.00 tot 12.00 uur het toneel van de eerste Walk&Talk. Dat is een maandelijks terugkerende ‘koffiepauze’ voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk, ongeacht ervaring, opleiding en leeftijd. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Tijdens elke Walk&Talk kunnen werkzoekenden elkaar ontmoeten, netwerken en kennis en ervaringen delen. Bij iedere bijeenkomst is een gastspreker aanwezig, die vertelt over succesvol solliciteren en de deelnemers voorziet van praktische tips.

De eerste gastspreker is Madelon Rijkers. Zij is coach voor twijfelaars en mensen met keuzestress en leert haar klanten kiezen voor werk dat echt bij hen past en waar ze energie van krijgen.