Doeken kunstwandelroute 2018 Akkrum onder de veilinghamer

AKKRUM - De doeken van de kunstwandelroute 2018 in Akkrum worden 23 maart geveild. De doeken zelf zijn tot half maart te zien in het dorp.

De opbrengst wordt besteed aan de kunstwandelroute 2019. De opening van de nieuwe kunstwandelroute met als thema ‘Licht en donker’ naar aanleiding van het Rembrandtjaar is op zaterdag 6 april om 14.00 uur in hotel-restaurant Goerres.

De veiling is om 14.00 uur in café-restaurant Kromme Knilles in Akkrum. De volgorde van het kunstrouteboekje is bepalend voor de volgorde van de veiling. Betaling kan contant, achteraf betalen via bank kan ook. De eerste consumptie is gratis.

De doeken in volgorde die geveild worden, zijn: 1. De Hommel, foto van Remco Wierda 2. De spoorbrug, schilderij van Jan Petersen, 3. De Fryske glazen bollen, foto’s van Mirjan van der Meer, 4. Seiltsje yn ‘e griene greide, schilderij van Bert Wedman, 5. Eend, foto van Janna van der Meer, 6. De Boarn, schilderij van Rens Hoekstra, 7. It Kathûs op Nes, schilderij van Denise Visser, 8. Paddestoelen, foto van Hans Elzinga, 9. Bontbekplevieren , foto van Hans Noppert, 10. Oud Ak-krum ( Zie foto) van Pier van der Heide, 11 IJsvogel, schilderij van Gerrie Meeter, 12 Winterlandschap, schilderij van Jaep Sjoerdsma, 13. Bouput, schilderij van Rens Hoekstra, 14. De reuzen, schilderij van Denise Visser, 15. Spoor, schilderij van Jan Peterse, 16. De wilgen, foto van Hans Elzinga, 17. Aalscholver, foto van Hans Elzinga, 18. Ik sjoch dy, ik sjoch dy net, foto van Jeroen van Zuijlen, 19. Vee, foto van Janna van der Meer, 20. Zonsondergang, foto van Remco Wierda, 21. De wylgen, foto van Sipke Leen, 22. Reit, foto van Sipke Leen, 23. De griene dyk, foto van Wynske de Jong, 24. Fimkje, schilderij van Maurice Brenkman, 25. De molen, foto van Thom van Dijk, 26. De hoanne, foto van Kees Middendorp 27, Skûtsjesile, schilderij van Joop de Graaf, 28. Trigreppel, schilderij van Rens Hoekstra en 29. Onder water, schilderij van Susan Koot.