FOTO’S | Ruim driehonderd leerlingen van het Bornego Lyceum ruimen bij een alternatieve staking de wijk rondom hun school op

HEERENVEEN - Ruim driehonderd leerlingen van het Bornego Lyceum hebben vandaag meegedaan aan een alternatieve staking voor een beter milieu. Daarbij hebben zij de wijk rondom hun school opgeruimd.

Hieronder een door het Bornego Lyceum zelf aangeleverd artikel.

De opruimactie is een initiatief van leerlingen Marije Ton en Kevin Karsten Schüler uit vwo-5. ,,Toen vorige week leerlingen in Den Haag gingen staken, kwam het milieu in de lessen ter sprake,” legt Marije uit.

,,Wij vonden dat we beter niet konden staan klagen, maar zelf iets moesten doen om te zorgen dat het beter wordt.”

Een opruimactie vonden ze een goed plan. Hun idee bespraken Marije en Kevin met de vestigingsleiding. Samen spraken ze af dat de opruimactie op donderdag 14 februari plaats zou vinden. De vwo-5 leerlingen deden vervolgens in de pauze een oproep aan hun medeleerlingen om zich vooral aan te melden en samen de schouders eronder te zetten.

Steentje bijdragen

Inmiddels blijven de mailtjes bij Marije binnenstromen. Leerlingen moeten zich namelijk aanmelden voor de actie en bij aanvang worden hun leerlingpasjes ingenomen door Kevin.

,,Zo blijft het overzichtelijk,” zegt hij. Net als Marije hoopt hij dat ze met hun actie een klein steentje bijdragen aan een beter milieu.

,,Ik stoor mij ook aan het plastic spul hier op het pad naar school. Hopelijk kunnen we dat met elkaar enigszins verhelpen.”