Jodie Roberts uit Heerenveen in finale Miss Teen of Friesland 2019

HEERENVEEN - De 17-jarige Jodie Roberts uit Heerenveen heeft zich geplaatst voor de finale van Miss Teen of Friesland 2019. Die verkiezing is onderdeel van Miss beauty of Friesland. De finale is op 14 april in het Fries congrescentrum in Drachten.

Vorig jaar deed Roberts, die zaterdag 2 maart 18 jaar wordt, eveneens mee. Toen haalde zij de finale niet. ,,Dit jaar ben ik gescout en ben ik wel door gegaan, samen met een aantal andere prachtige meiden.”

Op weg naar de finale hebben de deelneemsters diverse activiteiten, zoals fotoshoots en oefeningen.

,,Ook ben ik samen met de andere finalisten te zien bij Omrop Fryslân”, zegt Roberts. ,,Ik ben onwijs blij dat ik hier aan mag meedoen. Het is uiteraard ook een supermooie ervaring.”

Linda Foundation

Aan de verkiezing is ook een goed doel gekoppeld, waar de finalisten zich voor inzetten. Dat is de Linda Foundation. Die zet zich in voor gezinnen met financiële problemen.

Roberts: ,,Het is mooi om ook die mensen te een glimlach te kunnen bezorgen en hen ook te zien stralen. Dat is het meest dankbare gevoel wat een persoon je kan geven. Ik ben dankbaar dat ik daar aan mag bijdragen.”

Stemmen

Stemmen op Jodie Roberts kan door ‘Poll Friesland Jodie’ te sms’en naar 3010. Dat kost 1,10 euro per ontvangen bericht.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)