CBS De Burcht verwelkomt vijfhonderdste leerling

HEERENVEEN - De christelijke basisschool De Burcht heeft woensdag de vijfhonderdste leerling verwelkomd.

Die eer viel te beurt aan Jax Thoumbi. Samen met de 100ste, 200ste, 300ste en 400ste leerling betrad hij de basisschool. Het feest werd opgeluisterd met het zingen van het Burchtlied en oranjekoek.

De eerste leerling van de in 2001 geopende school in Skoatterwâld was Robin van Balen. Hij zou aanvankelijk ook van de partij zijn. Hij was echter verhinderd vanwege een overleg met studiegenoten over een te maken scriptie.

Groei

De Burcht is in tegenstelling tot veel andere scholen in de provincie die krimp ondervinden aanzienlijk gegroeid door de ontwikkeling van de wijk Skoatterwâld. De school opende in 2001 met vier kinderen in de tijdelijke accommodatie aan het begin van de wijk.

In 2009 ging de school verder in MFA De Spil. Onlangs zijn daar interne verbouwingen geweest om meer lokalen te realiseren. Ook in De Spil heeft de Burcht te weinig ruimte. Om die reden zit de net gestarte instroomgroep van de basisschool inmiddels in een speellokaal.

,,Hoewel de school groot is geworden, lukt het om met ouders, kinderen en leerkrachten goeie verbindingen te leggen waarin kinderen niet alleen kunnen leren, maar zich ook persoonlijk kunnen ontwikkelen”, zegt Loek Iedema van CBS De Burcht.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)