‘Heerenveen enige met supactie rondom Landelijke Opschoondag’

HEERENVEEN - Sup Away Heerenveen houdt vrijdag 22 maart de ‘SUPporter van Schoon Heerenveen-tocht’.

Dat is een opschoonactie in de grachten van Heerenveen. „Heerenveen houdt rondom de Landelijke Opschoondag als enige een supactie in de grachten”, zegt Tess van der Zwet van Smith Communicatie en betrokken bij de organisatie van de Landelijke Opschoondag.

De actie wordt gehouden in samenwerking met SUPcleanup en vindt plaats in het kader van de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon op zaterdag 23 maart. Dan zijn er in heel Nederland tal van acties.

Het startsein van de supactie wordt gegeven door onder anderen Carlos Platier Luna (winnaar Expeditie Robinson 2017), topsporter Rianne de Vries (shorttrackster) en Peter de Vries (centrummanager Heerenveen en voormalig marathonschaatser).

Startschot in Amelius van Oenemapark

Het startschot wordt om 9.30 uur gegeven in het Amelius van Oenemapark. De opschoonactie duurt ongeveer anderhalf uur. De organisatie roept inwoners van Heerenveen en omstreken op om die dag de handen uit de mouwen te steken en mee te doen, of de suppers vanaf de kant aan te moedigen.

De Landelijke Opschoondag wordt voor de zeventiende keer gehouden. In heel Nederland zijn er ruim tweeduizend opschoonacties. Jaarlijks doen er meer dan 125.000 mensen aan mee.

Aanmelden voor de supactie door de Heerenveense grachten of een andere kan via via www.supportervanschoon.nl.