Bibliotheek Heerenveen houdt tal van activiteiten

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen houdt de komende tijd wederom tal van activiteiten.

Zo is er: BoekStart, een lezing van NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch, een lezing door weerman Klaas Ybema en is er een gratis expositie met werk van Gerrit J. Langerak.

BoekStart is op vrijdag 1 maart. Dan is er van 10.00 tot 11.00 uur een inloopochtend in de bibliotheek. Alle (groot)ouders met baby's en peuters zijn dan welkom.

Daarnaast is de BoekStart-coach vanaf nu ook iedere woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur aanwezig om (groot)ouders met jonge kinderen van 0 tot 3 jaar wegwijs te maken in de bibliotheek, boekentips te geven, voor te lezen en om vragen te beantwoorden.

De lezing van NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch is op dinsdag 5 maart en is volgeboekt. De lezing gaat over de toekomst van de journalistiek. Vandermeersch wordt per 1 september overigens NRC-correspondent in Frankrijk.

Weerman in hart en nieren

De bibliotheek verwelkomt woensdag 6 maart Klaas Ybema in het Seniorcafé. Hij is weerman in hart en nieren en vertelt met humor over buien, depressies en hittegolven. Ybema maakt gebruik van dia’s. De aanvang van de lezing is om 10.15 uur. Alle 55-plussers zijn welkom.

De 63-jarige Ybema is sinds zijn 13e bezig met het verzamelen en registreren van feiten over het weer. Zijn weerstation staat bij Schettens. Samen met broer Fekke houdt hij daar weergegevens bij.

Ook is de weerman auteur van het boek ‘Wat een weer!’. Dat gaat over de Friese weerhistorie van 1901 tot 2006 en wordt gezien als het standaardwerk over het weer in Friesland. Daarnaast schrijft hij voor de Leeuwarder Courant overzichten over het weer van de voorbije maand.

Schilderijen

In de expositie van Gerrit J. Langerak zijn olieverfschilderijen te zien in de bibliotheek. Iedereen is welkom om het werk gratis te bekijken.

Ruimte, licht en atmosfeer vormen de belangrijkste elementen in Langerak zijn landschappen.

Voor meer informatie: 0513-62 66 75.