Ongeveer duizend vmbo-leerlingen aanwezig bij beroepenfeest van van Zuid Friesland On Stage in het Abe Lenstra Stadion

HEERENVEEN - Ongeveer duizend vmbo-leerlingen uit de gemeenten Heerenveen, De Fryske Marren en Weststellingwerf laten zich op donderdag 14 maart van 12.00 tot 17.00 uur voorlichten over werk tijdens het beroepenfeest van Zuid Friesland On Stage. Dat vindt plaats in het Abe Lenstra Stadion.

Bij de ruim 175 aanwezige beroepsbeoefenaren krijgen de leerlingen de kans om tijdens een persoonlijke ontmoeting kennis te maken met de diverse beroepen en om een match te maken voor een doedag op 2 april. Daarbij ervaren de leerlingen wat werken bij het bedrijf inhoudt en wat er aan mogelijkheden is qua functies, zodat ze uiteindelijk een goede profielkeuze kunnen maken.

Op weg naar het beroepenfeest worden de leerlingen door hun mentoren voorbereid. Ze oriënteren zich bijvoorbeeld op de verschillende beroepsgroepen die aanwezig zijn, maken een visitekaartje en krijgen een week voorafgaand aan het beroepenfeest een leerlingentraining.

Voorlichtingsbijeenkomst

Daarnaast worden nog beroepsbeoefenaren bezocht uit het bedrijfsleven. Aanmelden kan via www.zuidfrieslandonstage.nl/aanmelden.

Voor de beroepsbeoefenaren is er op donderdag 28 februari vanaf 17.00 uur een informatiebijeenkomst in de rode zaal (ingang J) van het Abe Lenstra Stadion.